Przepis na kadry z cebuli

Dwie lub trzy dorodne czerwone cebule, deska do krojenia, ostry nóż i aparat fotograficzny na statywie. Jedną cebulę kroimy wzdłuż a drugą w poprzek. Jeżeli zdecydowaliśmy się na trzecią, można pokusić się o dowolne inne przekroje. Aparat – najlepiej z obiektywem makro – ustawiamy w wielu różnorodnych punktach, absolutnie według własnego smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Jeżeli zajmujesz się fotografią to doskonale wiesz jak profesjonalnie skalibrować swój monitor. Jeżeli nie chcesz sobie zaprzątać głowy kalibracją, to spróbuj tak ustawić swój monitor podstawowymi „pokrętłami” jasności i kontrastu, aby odróżnić przynajmniej jedenaście stopni szarości na poniższym pasku. To pomoże ci zobaczyć znacznie więcej szczegółów na większości fotografii.

SZUKAJ NA STRONIE
SUBSKRYBUJ NOWE FOTORELACJE
Informuj mnie o nowych fotorelacjach.